Sharon Van Etten – История отвъд океана

Sharon Van Etten – История отвъд океана

 

Sharon Van Etten – История отвъд океана

текст: Теди Белчева

 

Днес ви нося една история от другия бряг на океана. Знам, различна е. Но и самата тя е различна – спокойната и почти меланхолична американка Шарън ван Етън. Престижните Rolling stone и The New York Times реагираха незабавно на албума Tramp, появил се на бял свят в началото на миналата година. Но преди да се превърне в новина Шарън започва своето пътуване към този дебют като човек, който твърде дълго е вървял през живота със затворени очи.

 

Четири години по-рано тя има своето място – MySpace– точно като хиляди други музиканти, мечтаещи да бъдат чути. И тъй като нейното ъндърграунд звучене предизвиква интерес, Шарън започва да продава дискове, направени по домашна рецепта – малко амбалажна хартия, запис на домашния компютър и плик с пощенска марка. Но това, което следва са не само най-черните години в живота и, но и храна за музиката, която предстои. След дълга и мъчителна връзка с човек, който отхвърля опитите и да пише музика и я подтиска, една вечер тя бяга тайно и се завръща там, където би трябвало да бъде нейното място – на музикалната сцена. „Кога ще започнеш да пишеш весели песни?” – често я пита майка и. „Когато започна, хората ще бъдат безкрайно изненадани” – смее се тя.

 

И както всичко, което вече е оставила зад гърба си, създаването на Tramp също се превръща в едно приключение. Докато работи над него, Шарън ван Етън остава без дом за цели две години. Приютяват я приятели, често гостува на родителите си или нощува в колата си. Но да смениш десет адреса никак не е трудно, когато си обичан от толкова много хора!

 

„Винаги съм се страхувала от всякакви конфронтации,” разказва тя за The Interview Magazine. „Създаването на песни ми помогна да се науча да контактувам с хората. Накрая разбрах, че щом мога да изразя нещо в песен, мога да го изразя и в истинския си живот.”

Чети още:

 

Хайде да пеем! Конкурсът.

Не става въпрос за нас, става въпрос за дизайна

Хенри Манчини – Закуска в Тифани

Българ – Не съм спечелил нищо от анимация!

 

Стани наш приятел във !

Facebook Comments
Be Sociable, Share!

No Comments Yet.

Leave a Reply