Коя е Точката и накъде отива?

Коя е Точката и накъде отива?

Коя е Точката и накъде отива?

текст: Теди Белчева

 

След като бих тъпана, че ще ходя на концерт на Точка БГ, трима човека ме питаха „Кои са тези?”. От двама не го очаквах, третият е ясен. Как кои са Точка БГ? Вкъщи имаме переодични Точка-БГ-припадъци (солови и групови), по време на които се върти една и съща тяхна песен до припадък.

 

Например тази:

 

Или тази:

 

Тази последната, доколкото знам, се приема нееднозначно от групата. Не обичат да я пеят по концерти, а Пламен Сивов, който е авторът на песента, казва, че в началото дори е изпитвал известно неудобство да я пее пред публика. Тя е наистина в съвсем различен стил, но аз пък гласувам с две ръце за подобна интелигентна ирония. Иронията, Санчо… Но това е друга тема.

 

Та за тримата, които ме попитаха (сигурно са последните трима, които не знаят), отговарям коя е Точката. Това са:

 

Тодор Янкулов – актьор по образование и му личи. Има нещо колоритно и живо в него.

Пламен Сивов – вярващ юрист и не-усмихващ-се поет. Песните му са ми слабост, но млъкни сърце!
Красимир Първанов – с хумор на здраво стъпил в живота човек, който не изпитва съмнение. Лекар. Самоук китарист, създаващ „дантелени” мелодии. За дефиниция на дантелени мелодии, виж под чертата.
Зорница Попова – романтична комбинация между ядрена техника и актьорско майсторство.

 

За всички останали рапортувам накъде е тръгнала:

Към нов албум! На концерта им успяхме да чуем много от песните за новия албум. Към меланхоличния стил са добавени и две много живи песни на Тодор Янкулов с леко бохемско намигване. Ще спомена и за финансирането на албума по две причини – едната е, че тези хора правят музика заради самата музика и това е нещо, което уважавам. Парите от концертите им отиват, както каза Пламен Сивов, в една касичка, от която плащат за създаването на нов диск. Така са процедирали и със два от трите предишни албума. Втората причина е, за да поканя всички вас, които ги харесват и искат да чуят повече от тях, да пуснат по някоя монета в шапката.

 

Монетата в шапката, Санчо… Но и това е друга тема! 🙂

 

Връзки:

Сайт на Точка БГ

Профил на Точка БГ във ФБ

Интервю с Пламен Сивов

 

Стани наш приятел във !

Facebook Comments
Be Sociable, Share!

No Comments Yet.

Leave a Reply