Барт Бейкър и тази работа с YouTube

Барт Бейкър и тази работа с YouTube

текст: Теди Белчева

 https://www.youtube.com/watch?v=NLtmauJLP-A

Той е изчанчен.
Освен това по мои изчисления – богат. Печалбата от партньорство в YouTube изглежда доста мътна работа, но според интернет експертите варира между 1 и 2.5 долара за 1000 гледания. А Барт Бейкър има над 100 видеа, много от които са гледани между 10 и 30 милиона пъти… Той е един от многото, практикуващи новата професия ПРОФЕСИОНАЛЕН ЮТЮБър.

Барт се занимава с пародии на най-известните парчета в чартовете. Защо? Когато завършил филмовото училище в Маями, майка му му казала да си намери работа или практика, нещо сериозно. Това обаче му прозвучало доста скучно и той решил да направи първото си видео, използвайки задния двор на родителите си и зелен екран – перфектният и абсолютно безплатен мизансцен. Получила се идиотска песничка със заглавие „Гледай ме в очите, докато мастурбирам”. Но Барт Бейкър не бил идиот. Втората песен вече била пародия – той забелязал, че пародиите винаги излизат в търсачката на YouTube, заедно с оригинала… И ако правел добри пародии на най-гледаните клипове, това щяло да донесе достатъчно гледания за едно добро начало!

Днес клиповете на Барт са със същото комедийно съдържание, но доста по-сложни и скъпи като постановка. Екипът му избира песните от топ листите на музикалните канали, след което следва трудоемка имитация на всеки декор. Барт пише текстовете, зад които също стои дълго проучване на певците, след което ги записва в студио и стартира заснемането на клипа.

И преди да се втурнете да правите видеа и да ги качвате в YouTube– лошата новина: YouTube не предлага партньорство в рамките на България. Ех, защо не съм негър в щата Алабама?!

🙂

Стани наш приятел във !

Facebook Comments
Be Sociable, Share!

No Comments Yet.

Leave a Reply