Хейтъри vs. Лайкъри

Хейтъри vs. Лайкъри

Хейтъри vs. Лайкъри

текст: Теди Белчева

 

За да бъдеш вървежен в интернет трябва да правиш три неща:

1.     Да хейтваш.

2.     Да хейтваш.

3.     Да хейтваш.

А, да, можеш и да пускаш снимки на голи индивиди или смешни картинки. Но хейтването си е най-вървежно. Да хейтваш държавата, да хейтваш управлението. Да хейтваш неприятните индивиди, които срещаш всеки ден. Идиотите зад волана. Учителите на детето ти, които не го разбират. Лекарите. Ченгетата. Мошениците, които те лъжат на дребно. Монополите, които те лъжат на едро. Да хейтваш съседа… Няма значение кого – важно е нещо да е гадно и да ти пречи.

 

Хейтването е лесно. Хейтваш, пишеш, сендваш, лайкват…

 

Положителното изморява. Положителното не е и интересно. По призумпция най обичам да мразя. Хейтването освен това не изисква много енергия. Да направиш нещо хубаво е далеч по-трудно. Да забележиш нещо хубаво и да го подкрепиш – тоже.

 

Ние пък сме лайкъри. Малко напук на всичко. Въпреки че е трудно. Лайкърите са особена порода хора – те не говорят много и не „лайкват” много. Защото нямат време. Заети са да ПРАВЯТ нещо. И това нещо променя света, в който живеем. Лайкърите мислят. Лайкърите не чакат на готово – те създават обстоятелствата, които да им позволят да правят нещата, които харесват. Да харесват нещата, които харесват. Лайкърите са единаци – не защото са самотници, а защото никой не ги разбира, различни са. Ходят през живота като бели лястовички и хората им се чудят: „Какъв е смисълът да правиш това?”. „Защо се мъчиш? И без друго няма да стане.” „Да ти имам енергията..!”

 

Но истината е, че светът е за лайкърите. Светът е за нас. Или познавате много хейтъри, останали в историята? Спонтанно ми хрумват двама и имената им не се споменават с добро. Останалите продължават да лежат на диваните си, да се гаврят с дистанционното и да се почесват, хейтвайки живота си.

 

А животът е толкова кратък. Банално, но… Един ден и ти ще се обърнеш и ще се попиташ за какво беше всичко?

 

Бъди лайкър! Много сме! 🙂

Стани наш приятел във !

Facebook Comments
Be Sociable, Share!

No Comments Yet.

Leave a Reply