Nota Bene

Nota Bene

 

Хората, които са близо около нас знаят, че зад Nota Bene стоят три жени. Тези, които обърнат внимание, ще видят, че всеки продукт в онлайн магазина си има производител. Ние сме Виктория, Ренета и Жаклин. Познаваме се отдавна, а сме” колежки” почти от година.

Някъде в по-далечното миналото всяка от нас е майсторила различни дреболии и е обичала да прави нещата с ръцете си. В по-близкото се оказа, че по едно и също време и трите правехме бижута за себе си. По-елементарни, нескопосани и плахи, смея да твърдя, от това, което сега предлагаме на клиентите си. При прогресивно растящите количества части и натрупващата се продукция, за която със сигурност ти трябва повече от едно тяло или един живот, за да износиш, идеята за онлайн магазина дойде съвсем естествено.

Опитваме се да не гледаме на това като работа. Знаем, че стане ли такава, част от удоволствието ще се изгуби. Правенето на бижута, пък било и с цел продажба за нас си остава хоби, начин да си почиваме, да радваме други хора, да общуваме с други хора и евентуално да изкарваме пари от това. Трите имаме много различен стил, харесваме различни неща и правим бижутата по различен начин. Считаме това за едно от предимствата на Нота Бене. Общото между нас е, че ни харесва да познаваме клиентите си и в такива случай и трите влагаме лично и специално отношение в изработването на украшенията.

Виктория е най-сръчна от трите. Тя най-много работи с тел и най – смело се впуска в изпробването на различни техники. Доказателство, че и се получава, е едно класирано и продадено в конкурс бижу с бижутерска тел и друго, с тел и камъни, което, макар да не е класирано, се оказа един от най-купуваните ни продукти. Жаклин обича силата на камъните и предпочита бижутата с нанизи от тях. Тя е най-търпеливата от трите и няма брой или размер мъниста, който да може да я уплаши или откаже. Гори от желание някой ден да работи с благородни метали и скъпи материали и камъни.

Най-характерното, което мога да кажа за себе си е, че следвам принципа на Мечо Пух: “Колкото повече, толкова повече.” Изпитвам истинско затруднение, ако трябва да направя семпло и изчистено бижу. Обожавам копчета и мога да правя гривни и колиета с тях без край. И за трите ни, моментите, в които останем насаме с клещите, верижките, мънистата и халкичките са едни от най-приятните. Единственото по-приятно е, когато това, което сме направили се хареса и видим нашите бижута носени от други жени.

 

Връзки:

Nota Bene

 

Стани наш приятел във !

Facebook Comments
Be Sociable, Share!

No Comments Yet.

Leave a Reply