Това мога аз!

Това мога аз!

Има хора, които променят света, в който живеем неусетно. И както вървим по сивите си, до болка познати улици, изведнъж в полезрението ни попада нещо цветно и красиво, поставено от непозната ръка. Това прави Мила – на мястото на изпочупените плочи и первази, тя нарежда търпеливо мозайки от камък.

 

Казвам се Мила Ботушева, от гр. Сливен.

Занимавам се с мозайка от три години – така, като хоби. Вървейки по морският бряг си събрах шепа морски камъчета, оцветени с боичките на природата и загладени от морските вълни и така се зароди идеята за мозайка.

Камъкът е студ и твърдина, но аз му давам живот и душа, става топъл и красив. С причудливите си форми и естествени цветове го превръщам в прекрасен декор и украшение.

Първата ми мозайка беше от начупени фаянсови и теракотени плочки, която успешно осъществих в банята си. След това експериментирах, като смесвах различните материали.

Искам моите мозайки да носят удоволствие, радост, душевна наслада. Надявам се другите да усетят това настроение и да се усмихват като ги гледат.

Обикновено правя мозайки, когато съм сама вкъщи, когато ми е скучно и не ми се занимава с домакинска работа. В повечето случаи камъчетата ми подсказват как да ги подредя, но понякога си измислям композиция, скицирам я и подреждам върху нея, но спонтанната идея винаги става някак си по-романтична, по-чаровна, по-завладяваща.

На добра воля подредих няколко мозайки на стълбичките след лифта в природен парк “Сините камъни”, получи се много свежо и красиво, радост за окото. Имам и участие в обща изложба на мозаисти от цяла България, която беше в Пловдив съвсем скоро – 31 май – 15 юни по програма Пловдив – кандидат за културна столица на Европа.

 

 

Връзки:

Страница във Фейсбук на Milka Pebble Mosaics

Стани наш приятел във !

Facebook Comments
Be Sociable, Share!

No Comments Yet.

Leave a Reply