Звездите са на небето, ние сме хора!

Звездите са на небето, ние сме хора!

 

Маги Алексиева: Звездите са на небето, ние сме хора

 

 

Когато Маги Алексиева за пръв път се появи в моето ежедневие, дебютът и беше незабравим – по радиото започна нейният кавър на Feliz Navidad, аз запях с цяло гърло заедно с нея и блъснах колата в един стълб. Едно ефектно начало!

По-късно я видях и на коледния клип – с червената шапка, изключително земна и по детски чаровна. И точно като във филм за американската мечта, Маги стана известна буквално за една нощ – продуценти я „откриват” в заведението, където работи.

 

Маги, как се случи всичко?

 

Маги: Предложиха ми едни пичове, които идват в бара… Много усмихнати хора. Аз ги наричам “Изтрибитилите“… Това тръгна на шега разбира се. Казват се Саша Пейчев (музикален директор) и Борислав Сарандев (продуцент). Взеха ми телефона с уговорката, че ще ми звъннат за нещо важно. А в музикалния бранш по принцип всеки знае много за човек, когото дори не познава. Една вечер ми се обадиха по телефона и ми казаха: “Искаме да направим коледно парче, ще го изпееш ли?” Страшно се зарадвах, как да не приема! Енергията, която ми дават тези хора и заряда, с който живеят, беше достатъчен да се съглася.

 

Като сбъдната мечта, нали?

 

Маги: Честно казано, до сбъдната мечта има още мноого, мноого време. Може да се каже, че това е крачка към тази мечта. За момента съм решила, че мястото ми е в чужбина. Много хора не ме разбират и се питат защо избирам чуждото пред родното… Е, как защо? Тук няма развитие, малък процент изобщо цени изкуството като цяло! Как можеш да живееш в толкова объркана държава?! Духовна култура в България почти няма. Жалко е, че понякога хората си мислят, че когато изградят кариера, са стигнали “върха” и това е всичко. Според мен звездите са на небето, ние сме хора. С пари или известност нищо не свършва, духовната култура е важна, тя е истината.. Имаш ли я, имаш всичко…

 

Имаш над 1000 приятели във Фейсбук. Те след коледния клип ли дойдоха?

 

Маги: Всъщност не, аз съм контактна, обичам да се запознавам с нови и различни хора. След клипа дойдоха и много, които не познавам, беше много мило, че всички те написаха колко ги зарежда клипа.

 

А съучениците ти как реагираха на успеха ти?

 

Маги: Има много приказки. Става ми много смешно. Учителите са “възхитени”, те се радват, а съучениците, те са 50 на 50 – някои се радват, други не чак толкова. Нормално е не всеки да има позитивна позиция. Особено момиченцата – както аз, така и те винаги искат внимание и когато то не е фокусирано върху тях, всяка една страда малко или много. Както и аз понякога, де.

 

Да, Маги е още ученичка – в музикалното училище в София. И работи от 15 годишна в един пиано бар. „Възрастта ти не беше ли проблем?” – чудя се аз. „Никой, никога не ме е питал на колко съм години, не знам защо. И проблеми вкъщи, никога не съм имала. Слава Богу, че родителите ми са адски разбрани и уважават решенията ми.” Маги е едно 18 годишно момиче. Едно момиче, което държи на училището толкова, че се отказва от групата си, за да има по-добър успех през последната година. Едно момиче, което обожава да експериментира – ту с грим и дрехи като на китайка, ту с големи пластмасови обици, ту със странни големи очила.

 

Със средното образование не приключва нищо. Не искам да бъда просто певица, искам да бъда музикант.” – ми казва тя сериозно и в следващия момент пак се смее и разказва историята си на типичен тийнейджърски жаргон.

 

Каква музика предпочиташ да изпълняваш?

 

Маги: Соул, RnB, Джаз, Фънк – харесват ми безумно! Най-добре ги усещам, филингът и ритмиката са неописуемо силни. При другите стилове не е чак такова усещането.

 

А джем сесии правила ли си?

 

Маги: Обожавам джема! Това е най-най-истинската част от всичко! Всеки го прави за емоцията и винаги се получава най-добре! Наскоро тук бяха Харлем Госпел Хор. Много са готини! Имах шанса да си говоря с тях и дори попяхме заедно на джем сешън. Чувството е жестоко. Особено когато пееш с тези хора, от които черпиш вдъхновението си!

 

Как се случи да пееш с тях? Как се съгласиха?

 

Маги: Едни приятели правеха трибют на Стиви Уондър. По случайност се бяха запознали с Харлем Госпъл Хор и ги поканиха на участието. И те взеха, че дойдоха!!! Стана страааашно!!

 

 

 

На музикалния клип изписват името ти като “Меги”, във Фейсбук е Маги. Как се казваш всъщност?

 

Маги: Маги съм. Маргарита. Продуцентите решиха,че ще е Меги. Хареса им. На мен не ми харесва, ще направя нещо по въпроса.

 

 

Връзки:

 

Можте да чуете Маги на живо в пиано бар “LimeLight“, кв. Изток, ул. Тарас Шевченко 5а.

Профилът на Маги във Фейсбук

 

Facebook Comments
Be Sociable, Share!

No Comments Yet.

Leave a Reply