Icke & Er – сбъдната тийн мечта от Германия

Icke & Er – сбъдната тийн мечта от Германия

Icke & Er – Сбъдната тийн мечта от Германия

 

Стигате ли понякога по-далеч от Браян Адамс и Шакира? Ако обичате експериментите в музиката, групата Icke & Er ще ви допадне. Стилът наподобява гангстрески рап, само дето не е гангстерски, а безработно-квартален с привкус на социални помощи и разпуснати анцузи.

Тази немска група (чете се Ике унд ер, в превод от Берлински “Аз и той”) стана известна в Германия още през 2006 година с публикуване на самоделен клип в MySpace , където за броени дни достигна завиден брой изтегляния. Досущ като сбъднатата мечта на хиляди тийнейджъри, които се трудят над всевъзможни клипове в YouTube и другите социални мрежи, надявайки се някой да ги забележи и “открие”. Но момчетата от Icke & Er като че ли не се поблазниха от интереса към тях и дълго време отказваха покани за интервюта, комуникирайки с феновете си на страницата си в MySpace в типичния си небрежен стил на уличен берлински диалект.

Междувременно, след двегодишна почивка, те отново се завръщат с нов албум на пазара, втори поред. Стилът е все така култово-небрежен, текстовете на песните са в типичния им шеговит стил, а ако опитате да влезете във връзка с тях, ще получите неповторим отговор на берлински шпандауерски сленг.

В уеб магазина им можете да намерите безплатни mp3-варианти на някои песни от новия им албум, а за всичко останало поверявам вашето любопитство на YouTube. Няма да съжалявате! А на тези, които разбират и малко немски, обещавам richtig geile Zeit!

 

Facebook Comments
Be Sociable, Share!

No Comments Yet.

Leave a Reply