Вили Стоянов – Бразобразието на брас сцената

Вили Стоянов – Бразобразието на брас сцената

 

Вили Стоянов – Бразобразието на брас сцената

 

Лято. Вечер. Малката сцена на голямото Радио Кафе – голямо не по квадратура, а защото има смелост да показва най-доброто от ъндърграунда. Всички са там – толкова култови имена от българската музикална сцена са смесени с тълпата, пият бира, смеят се… Чакаме излизането на групата и пилеем време. А можете да си представите как се появява един брас бенд! Брас, апропо, идва от „месинг” и цели да покаже, че става въпрос за духов оркестър. А тези, които излизат на сцената стартират толкова брасово, че цялата публика се разтреперва – това са BrazzViliDJ – формацията на Вили Стоянов. Джаз, пънк, реге, денс, фюжън, хип-хоп, латино, етно … Всичко може да се изсвири с духови инструменти, стига да имаш на разположение няколко луди глави, които си търсят музикални предизвикателства! „Защо на война се отива с оркестър?” – казва Вили за Блистер – „Той сам по себе си внася една особена приповдигнатост!” И Вили&бeнд не само създават приповдигнатост – те подлудяват участниците в този нощен експеримент, танцуват заедно с нас, препускат по сцената, появяват се, незнайно как, на моста на влюбените, клатейки крака точно над главите ни и продължават да свирят!

Вили анонсира за нас следващото парче – в годините, когато старите градски песни са били хит, дядо му, композиторът Йосиф Цанков е написал една песен, която всеки дори и днес може да запее, стига да чуе първата строфа… и тук оставям оригиналът и неговият кавър да говорят сами за себе си.

 

BrazzViliDJ. Това беше първата ми среща с тях – сън в лятна нощ и любов от пръв поглед. И изглежда е било взаимно, защото Вили Стоянов се реши да каже „Да” на въпроса ми дали би искал да стане жури в първия конкурс за пеене на „Те говорят”.

И за да избягам за момент от лириката, нека да спомена няколко факта около Вили, които биха били по-ясни на твърде порастналите индивиди от описанието на брас настроения  – завършил музикална гимназия и Софийската Музикална Академия. Свирил в Уикеда,  Каффе и Хиподил. Част от Мишо Йосифов секстет и Брас Асоциация Биг Бенд. Инициатор на първия фестивал за духова музика „БраззоБраззие”.

През лятото очакваме и първия албум на BrazzViliDJ.

Ето това е Вили Стоянов – талантлив, енергичен, оригинален – напълно в стила на тези, които говорят!

 

Прочети още: 

 

Хайде да пеем! – конкурс на Те говорят

 

 

Стани наш приятел във !

 

Facebook Comments
Be Sociable, Share!

No Comments Yet.

Leave a Reply