(Бр)анджелина на крайностите

(Бр)анджелина на крайностите

(БР)АНДЖEЛИНА НА КРАЙНОСТИТЕ

 

 

Когато си спомня за нея, в ума ми изникват единствено онези кадри, без заглавие, откъснати от всякакъв контекст – рокля в телесен цвят, ярко червило и тя върви по улицата като жрица, с лека усмивка, макар че по петите и не вървят, а направо тичат със сетни сили „лошите”. Човек би помислил, че тази жена не умее да се смее. Но това не е истина – както толкова други неща за Анджелина Джоли.

 

В света на филмите да имаш талант е предпоставка, а да разполагаш със запомняща се визия е задължително. Анджелина обаче има нещо повече – невероятната дарба да превръща посредствени филми в касови хитове. Критиката не веднъж налага черния си печат върху филмовите и проекти, отваряйки голяма скоба за играта на самата Джоли. Кариерата и стартира с един колкото критикуван, толкова и гледан проект – TombRаider. Сексапилната Лара Крофт с афинитет към археологията и опасностите и’ носи две неща – имиджа на високо платена звезда и влечението към необичани от Бога и хората места. След като преживява снимачните месеци в Камбоджа, тя се връща променена и на 26 години заявава: “Не можем да се затворим за информацията и да игнорираме факта, че милиони хора страдат там някъде. Аз искрено искам да помогна.” Джоли се превръща в посланик на добра воля на ООН и майка на осиновено камбоджанско момченце. А това е само началото на един живот, който, видян отстрани прилича на лудост и не буди доверие. Възможно ли е жрицата в светла рокля и предизвикателна усмивка действително да иска да помага? „Болест е!” възкликнаха мнозина и не повярваха, но тя продължи да обикаля бежанските лагери в страните от третия сват, да дели тежките условия наравно с „незвездните” си колеги и да осиновява деца. Критиците кръстиха това „синдрома на Войт” и намериха обяснение за лудата енергия, с която Анджелина Джоли се раздаваше, в детството и.

 

Родена като дъщеря на актьора Джон Войт, самата Анджелина махна с ръка и изтри мястото му от живота си. Отраснала далеч от баща си и с неприязън към непрестанните му изневери, тя е болезнено привързана към майка си, която жертва амбициите си на актриса и отглежда двете си деца след раздялата с баща им. По време на снимките на TombRaiderАджелина отново среща Джон Войт в един почти терапевтичен опит за помиряване, но само няколко години по-късно подава молба пред съда и официално отказва да бъде наричана негова дъщеря.

 

Може би защото е родена под съзвездието на Близнаците, а може би просто защото в нея живее повече от една душа, тя се отдава на живота на лошо момиче с еднаква страст, както и на това да помага на забравените от хората. На 14 годишна възраст тя заживява с приятеля си под един покрив с майка си – „мъдро родителско решение”, смята тя днес. Така под относителния родителски контрол Анджелина експериментира със себе си и се отдава със страст на  игрите с ножове (главно под завивките), наранявайки себе си и партньора си. Татуировки, експерименти с жени и наркотици …  – „Аз винаги ще си остана просто едно пънк дете с татуировки” заявява тя пред британското издание Harper’s Bazaar.

 

Днес семейството на Анджелина се състои от три осиновени и три родни деца. На семейната трапеза има място и за един мъж – Брад Пит. Да, същият, който стартира като сладкото момче на Холивуд и дълги години упорито и неуморно се опитваше да наложи образ на вечно дъвчещия нещо хулиган. Брад преживя своя апогей като най-сексапилния въж на планетата – време, в което дори и да му липсваше дар-слово, това нямаше значение, защото имаше визия и въздействаше по магнетичен начин. Освен имидж на лошо момче Пит се беше впуснал и в търсене на нещо друго – на семейство и деца. Опита със студената Гуинет, с топлокръвната Дженифър, докато не се завъртя във вихъра на нещо, което не можеше нито да управлява, нито да разбере. След кратка раздяла през 2010 година Джоли вдигна рамене и обяви: „Обичам този мъж.”

 

Да, Джоли избра Пит. Жената на крайностите, момичето с детската мечта да стане погребален агент, майката… Джоли избра да стане съпруга на малко простодушното, вечно търсещо момче на Холивуд. Защо – това е вече друга приказка. Сега и двамата са щастливи – със своите шест деца, в невероятната холивудска мечта на най-скъпо платената филмова двойка и в така желаната реалност на бедните и забравените..

 

Бранджелина – една брачна двойка на крайностите – по холивудски… и съвсем по човешки. Да им пожелаем щастие, защото приказките трябва да имат щастлив край!

 

Текст: Теди Белчева

 

 

Стани наш приятел във !

Facebook Comments
Be Sociable, Share!

No Comments Yet.

Leave a Reply