Define Decadent. Дефинирай упадъка.

Define Decadent. Дефинирай упадъка.

текст: Теодора  Димитрова

.

Къде свършва еротиката и започва посредствеността?
.

P3317443

.

До къде се простира креативността и от къде започва гротеската?
.

P2216208

Определи упадъчното. Намери границата.

.

Едно послание от фотографа и графичен дизайнер СТЕФАН ВАСИЛЕВ.
DEFINE DECADENT, наред с неговия предшественик URBAN SAINTS, са два фотографски проекта, поставени от Стефан Василев „без никакви обяснения и визитни картички – просто снимки, ефектни и въздействащи.“

.

104

.

Обича да дава тема на проектите си и да им поставя граници. Твърди, че това е може би резултат от професионалните му изкривявания като дизайнер, но и му дава свобода на изказа в поставените рамки.

.

28

.

Стефан Василев: “Градските Светици беше първото ми структурирано и предварително замислено снимане. Попаднах на идеята още през 2012 година чрез една случайна снимка. Покрай него вече 5 години се запознавам с най-различни интересни и зареждащи хора, създадох много приятелства, достигнах до много хора и различни “сцени”.”

.

P6169236

.
Стефан Василев: “Смятам, че снимката на хартия придава съвсем различно усещане на един кадър. Допира на хартията, уханието й, дори моментът на разлистване, добавят много към образа на самата снимка. Сайтове, Фейсбук, онлайн галерии, всичко е някак пренаситено, прекалено оживено и пренаселено.”

.

P8172610

.

Стефан Василев: “Много от кадрите имат интересни истории зад себе си, случайно снхронизирани комбинации като червенокосо момиче, което случайно се оказа, че ще снимам на червен фон, или цвета на дрехите съвпада със стената зад момичето, ей такива неща. Винаги има елелемент на несигурност преди и по време на снимките. Заради това всъщност предпочитам да не снимам с професионални модели, някак по-естествено става отпускането и напипването на стила и излъчването, когато и от двете страни е равномерно “непрофесионално”.”

P2216196

Стефан Василев: “Ако смятах, че човек не трябва да преследва мечтите и креативните си пориви, вероятно бих работил нещо просто за заплата, но за момента съм решил за себе си, че искам да направя всичко възможно, за да сбъдна моята си мечта. За принизяване не смятам, че може да става и дума. Всичко зависи от това как работи и създава човек. Ако го прави всеотдайно и със цялата си енергия, следвайки вижданията и разбиранията си, мечтата не може да бъде принизена, а просто насочена, развита, “употребена” за да се изрази идея или замисъл.”

 

DariaMitusheva

 

Връзки:

www.stefanvasilev.com

www.urbansaints.info

www.definedecadent.com

www.instagram.com/dreamerworx

Facebook Comments
Be Sociable, Share!

No Comments Yet.

Leave a Reply